Ieri, 17 noiembrie 2021, în cadrul unui nou eveniment al Centrului de bune Practici Inovative (CPI), angajații Instituției Prefectului Județului Iași, au avut parte de transfer de bune practici inovative în Formarea Profesională Continuă alături de un specialist din Israel, în persoana domnului Valeriu Moscovici, Șeful departamentului de formare profesională / protecția muncii, Centrala Electrică din Hadera, Israel. Timp de două ore, participanții au putut afla despre legislația care reglementează programele de formare profesională continuă, ertificatele eliberate de furnizorii de astfel de programe, de tipurile de programe existente, dar și despre importanța recalificării pe piața muncii cu ajutorul acestor cursuri.

La evenimentul, care s-a desfășurat ONLINE, a participat și domnul Marian Grigoraș, Prefectul Județului Iași, care a mulțumit echipei proiectului FACT pentru invitația de a organiza o astfel de sesiune pentru proprii angajați. „Profit de acest prilej pentru a salute toți participanții la această conferință. Vă mulțumim pentru disponibilitatea dumneavoastră de a organiza acest eveniment în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Iași. Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborarea noastră și pentru următoarele activități pe care le veți organiza. Cu siguranță evenimentul de astăzi va fi unul util pentru colegii mei din Prefectură”.

Valeriu Moscovici, invitatul special al manifestării, a precizat că legislația din Israel îî obligă să participela programe de pregătire și perfecționări. „În primul rând, legile muncii din Hadera, Israel sunt organizate în așa fel încât formează un cadru care să precizeze concret ce anume trebuie făcut în domeniul formării profesionale pentru angajați. Legea îmi spune că eu, ca specialist în domeniul muncii, trebuie să particip, pe durata unui an, la 8 zile de perfecționare. În acest moment eu trebuie să decid care sunt domeniile în care angajații au nevoie de susținere și de completare a cunoștințele. Aș putea spune că, din punct de vedere profesional, al domeniului de activitate, libertatea de alegere a subiectelor este a organizației/instituției.

Evenimentul a fost organizat prin intermediul Centrului de bune Practici Inovative, prin proiectul FACT – Formarea Angajaților prin Consiliere și Training, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020 / 726/6/12/133989.

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România (Partener 1) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (Partener 2), implementează, în perioada 30 martie 2021 – 29 martie 2022, proiectul FACT – Formarea Angajaților prin Consiliere și Training, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020 / 726/6/12/133989.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capitalului uman și creșterea calității forței de muncă pentru un număr de 652 angajați, din regiunile Nord-Est, pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă, prin participarea la programe integrate de formare profesională și consiliere profesională.

Detalii tehnice:

Perioada de implementare a proiectului: 30 martie 2021 – 29 martie 2023

Proiectul cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare totală de 4.708.567,58 lei.

Aflați mai multe detalii despre proiect și despre importanța formării profesionale continue a angajaților pe website-ul proiectului https://fact.centruldezvoltaresociala.ro.