Un nou eveniment de transfer de bune practice in formarea profesionala continua a avut loc astazi, 30 iunie 2022, la sediul Asociatiei Instititul pentru Parteneriat Social Bucovina, din judetul Bucovina.

Invitatul special al acestui eveniment a fost Prof. Carlo Colomba, Presedintele INFOR Elea, din Torino-Italia si s-a adresat sefilor de servicii sociale din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul Suceava. Acesta a prezentat modele de buna practica a formarii profesionale continua din Italia. Au avut loc discuții interactive, participanții prezenți au împărtășit din propriile experiențe în ceea ce privește desfășurarea cursurilor de formare profesională a adulților și au fost interesați de programele oferite prin intermediul proiectului FACT, atât de către beneficiar, cât și de către parteneri.

Anca Tompea, managerul proiectului, a prezentat cursurile de formare profesionala pe care proiectul FACT le pune la dispozitia persoanelor angajate din regiinea Nord-Est, iar  Vasi Gafiuc, presedintele Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, coordonator partener în cadrul proiectului, a mentionat rolul cursurilor de formare profesională oferite de către asociația sa pentru angajații din Regiunea Nord-Est, respectiv cursuri de calificare nivel 2 pentru Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, Cameristă și Lucrător în comerț.

Proiectul FACT este implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România (Partener 1) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (Partener 2), în perioada 30 martie 2021 – 29 martie 2023.